zondag 30 maart 2008

50 jaar Confrerie van de leute

Dit jaar bestaat de Confrerie van de leute 50 jaar! En dat wordt gevierd op 12 april. Vanaf 10.00u kan je in het oude stadhuis in de Kerkstraat foto's en kostuums gaan bekijken van 50 jaar Confrerie en s'avonds omstreeks 20.00u is er een buffet gevolgt door een party met amusante carnavalliedjes. Mijn opinie kan je vinden tussen de reacties. Heeft u het ook meegemaakt? U kan ook uw reactie achterlaten ;)

1 opmerking:

Little Miss zei

Ik ben zaterdagmiddag naar de tentoonstelling geweest van 50jaar Confrerie. Eigenlijk was ik een beetje teleurgeteld. Ik wist al niet dat het oud stadshuis zo klein was binnenin. Daar binnengekomen zag je langs beide kanten panelen staan met vooral oude emblemen en pins van de carnavalgroepen. Daarnaast hingen oude posters die zelfs teruggingen tot 1973!! Achteraan stond er een tv-scherm waar er verschillende carnavalstoeten werden getoond en daarnaast centraal een kast met alle bekers van de afgelopen jaren die je kon kopen van de Confrerie tijdens carnaval in de Biertent op de Grote Markt. Ook waren er een 3-tal kostuums aanwezig, waar ik toch wel wat meer van had verwacht. Centraal stond en gigantische tafel met fotoalbums gesorteerd per 10 jaar ongeveer. Die waren wel nog leuk om eens in te kijken. Persoonlijk vindt ik als het al 50 jaar bestaat dat ze toch wat meer mochten uit hun kast halen.
Diezelfde avond, en nacht eigenlijk ook, was het feest van de confrerie. Ik en men vriend zijn daar omstreeks 01.00 toekomen en de zaal was al redelijk leeggelopen. We hoorden dan van maten die er reeds waren dat het 'oude' volk al vertrokken was. Na een saaie ceremonie van 1 uur medailles uitdelen begon de dj met zijn set. Er was niet veel volk meer op de dansvloer, maar dat belette ons niet om volledig uit de bol te gaan op de carnavalliedjes zoals De Pinguïndans en de Kabouterdans. En natuurlijk uit oude gewoonte hebben we La danse d'Hélène aangevraagd. :D Er waren ook niet veel bekende gezichten aanwezig. Prins Oli was er en de 2 kandidaten Prins carnaval Georges II en Remi I en dan nog een deel van andere carnavalgroepen. Maar al bij al was het een teleurstelling. Dit was toch mijn ervaring. Misschien dat anderen dit anders hebben ervaren??